No-Nano garantie

No-Nano Garantie

Regelmatig wordt ons gevraagd om schade aan oppervlakken te beoordelen.

In veel gevallen zijn deze oppervlakken van glas, metaal, staal of kunststoffen in het verleden behandeld met zogenaamde nano-producten.

Deze beschermende coatings, op basis van nanotechnologie, zijn de laatste jaren sterk in opmars.

Producenten en onderhoudsbedrijven spreken over een zeer sterk vuil werend en waterafstotend (hydrofoob) vermogen van deze coatings, waardoor oppervlakken langer schoon blijven en minder onderhoud behoeven.

Deze nano-producten zijn relatief kort op de markt (enkele jaren) en de garantie dat oppervlakken wel 10 – 15 jaar duurzaam worden beschermd, is in de praktijk nog niet bewezen.

Het laagje, dat moet zorgen voor bescherming van het oppervlak, is vaak onvoldoende bestand tegen invloeden van buitenaf.

Denk hierbij aan zon, regen, UV straling en vervuiling als gevolg van Co2 uitstoot.

Ook is er nog onvoldoende bekend over de mogelijke gezondheidsrisico’s die men loopt bij het verwerken van deze coatings.

Om die reden doen bijna alle lidstaten van de Europese Unie en de Europese Commissie nog veel onderzoek naar het gebruik van de nano-producten.

Wij vinden het belangrijk om te vermelden dat de producten van Ritec niet zijn gebaseerd op nanotechnologie, dit garanderen wij u!

Meer weten over hoe wij u verder kunnen helpen bij de bescherming van uw glas?

Wij kunnen ook u helpen met het beschermen van uw glas door middel van onze professionele oplossingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.