Clearshield

Oorzaak glasverontreiniging

Glasoppervlak lijkt glad maar is dat niet. Wie glas onder de microscoop bekijkt ziet een ruw oppervlak waarin zich makkelijk vuil, zout of kalk nestelt. Als gevolg daarvan wordt onbehandeld glas na verloop van tijd vies en steeds moeilijker te reinigen. Door corrosie wordt het glas bovendien kwetsbaarder waardoor makkelijker beschadigingen optreden die in sommige gevallen bijna niet meer te reinigen zijn.

Een compleet systeem

Het ClearShield Eco Systeem wordt gebruikt om makkelijk schoon te maken glas in de fabriek te produceren (ClearShield ‘Non-Stick’) en op locatie waar reeds geïnstalleerd glas kan worden behandeld. Wereldwijd is sprake van een breed scala aan toepassingen, denk aan cruiseschepen en andere zeeschepen, externe beglazing op kantoorgebouwen, rijksgebouwen en appartementen, maar ook op decoratief/gezandstraald glas, douchedeuren, keukenachterwanden, zonnepanelen, en zelfs voertuigen.

Indien u wenst biedt Ritec Services u advies in glasbehandeling en -reiniging en aanvullende service in de vorm van glasbehandeling in fabriek of werkplaats of op locatie.

ClearShield beschermt:

Door glas te beschermen met het ClearShield Eco System wordt voorkomen dat verontreiniging zich hecht aan het glas. De krachtige werking van het ClearShield Eco systeem komt door de stevige hechting van de polymeren in het glas. De unieke cross-linking van polymeren onderling (zowel horizontaal als verticaal) maken dat ClearShield de meest duurzame en kwalitatief de beste glasbeschermer is. ClearShield beschermt het glas tegen onder meer industriële vervuiling, luchtvervuiling, zilt water, kalkhoudend water en elektrostatische deeltjes.

De ClearShield polymeren gaan een sterke verbinding aan met het glasoppervlak. Uniek aan ClearShield is de sterke onderlinge binding (ze gaan onderling zowel horizontaal als verticaal verbindingen aan). Hierdoor werkt ClearShield nog beter en nog langduriger, tot wel tien jaar.

Het procedé

Het ClearShield Eco systeem is een helder systeem met verschillende toepassingen. Voor de preventieve behandeling van nieuw glas worden deels andere producten toegepast dan voor de reiniging en bescherming van bestaand (ouder, verontreinigd en/of beschadigd) glas. Ritec Services biedt u hierover waar nodig informatie en advies.

Productinformatie

Van alle Ritec producten is uitgebreide informatie beschikbaar.

Voor aanvullende informatie over het gebruik van ClearShield producten kunt u natuurlijk altijd terecht op ons kantoor in Raamsdonksveer.

Unieke eigenschappen:

 • Zeer sterke moleculaire binding
 • Beschermt tegen alkalisch en organisch vuil
 • Voor binnen en buiten toepassingen
 • Geen UV-licht en regen nodig
 • UV-bestendig
 • Duurzaam, breekt niet af of geeft geen verkleuring
 • Eenvoudig te reinigen
 • Kan worden her-behandeld
 • Voor bijna elk type glas (universeel toepasbaar)
 • Niet vlam baar
 • Onbeperkt houdbaar

Niet schadelijk voor mens en milieu (groen product)

Meer weten over wat een behandeling met Clearshield voor uw bedrijf kan betekenen?

Wij kunnen ook u helpen met het beschermen van uw RVS, andere metalen en kunststoffen door middel van RiteCoat R630 Systeem. Neem contact met ons op voor meer informatie.