RiteCoat R630

Een duurzame, transparante ‘NON-STICK’ bescherming voor roestvrijstaal, andere metalen en kunststoffen.

Toepassing

Een ultra dunne, stevige bescherming van het oppervlak, RiteCoat R630 wordt aanbevolen voor roestvrij staal, diverse metalen en kunststoffen.

 • hoogglans
 • één component
 • zeer goed bestand tegen zuren en logen
 • geen verkleuring
 • goede slijtvastheid
 • sterk waterafstotend
 • thermisch stabiel
 • UV-bestendig

Voordelen van oppervlakken die beschermd zijn met RiteCoat R630 zijn:
Makkelijker te reinigen, bestand tegen vlekken en zien eruit als nieuw voor een langere tijd.

Uitzonderlijk bestand tegen:

 • Verwering, bijvoorbeeld door vocht, oxidatie en luchtverontreiniging
 • Graffiti
 • Chemische aantasting door zuren, logen en oplosmiddelen
 • Vermindert onderhoudskosten aanzienlijk
 • Behoudt oorspronkelijk uiterlijk

Gepoedercoat staal en aluminium:

Gepoedercoat staal en -aluminium zijn kwetsbare materialen en als zodanig niet bestand tegen weersinvloeden en verontreiniging. De materialen kunnen bovendien gemakkelijk corroderen (invreten, bijten, roesten). Na verloop van tijd worden vlekken en leksporen zichtbaar en zal het oppervlak verbleken of in het ergste geval verpoederen. Het oppervlak verliest daardoor haar glans en oorspronkelijke uitstraling.

Ritec heeft jarenlange ervaring met het reinigen, renoveren en beschermen met het RiteCoat R630 systeem van deze kwetsbare materialen. RiteCoat R630 System™ is speciaal ontwikkeld om aantasting door verontreiniging en weersinvloeden van gepoedercoat staal en –aluminium te verwijderen en herstelt de oorspronkelijke uitstraling. De duurzame beschermlaag voorkomt dat het oppervlak snel opnieuw wordt aangetast.

RiteCoat® zorgt ervoor dat het slijtageproces wordt gestopt waardoor vervanging of schilderen niet nodig is, dit levert uw een aanzienlijke besparingen op. Door de oorspronkelijke glans en kleur te herstellen, verbetert de uitstraling en dankzij de krachtige hechting met de ondergrond wordt het oppervlak duurzaam beschermd.

De gladde afwerking vermindert de vervuiling en wordt onderhoudsarm. Dit is niet alleen een besparing op uw onderhoudskosten maar ook minder belastend voor het milieu.

Wij garanderen u dat de uitstraling van gepoedercoat staal en aluminium verbetert, het oppervlak langer schoon blijft en minder onderhoud vereist. Uw investering in Ritec Services verdient u snel terug!

Roestvast staal

Dankzij de moderne en fraaie uitstraling wordt roestvast staal veel toegepast in gebouwen. Het wordt niet alleen buiten toegepast, maar juist ook binnen op plaatsen waar strenge hygiënische eisen worden gesteld, zoals in de horeca of gezondheidszorg. Helaas is roestvast staal gevoelig voor weersinvloeden (zeewind) of ijzerdeeltjes afkomstig van nabijgelegen spoorwegen (vliegroest). Roestvast staal is ook onderhoudsgevoelig, omdat vlekken, strepen en vingerafdrukken lastig zijn te verwijderen. Dit ontsiert de uitstraling van het materiaal.

Ritec werkt met krachtige reinigingsmiddelen zodat alle verontreiniging binnen en buiten wordt weggenomen, zelfs vliegroest. Door het roestvast staal na de reiniging te behandelen met RiteCoat R630 System™ ontstaat een duurzame bescherming tegen corrosie en zijn strepen en vingerafdrukken niet meer zichtbaar.

De behandeling met RiteCoat R630® voorkomt vliegroest en houdt het oppervlak langer schoon. De gladde afwerking zorgt voor snelle reiniging en minder onderhoud. Dit is niet alleen een besparing op uw onderhoudskosten maar ook minder belastend voor het milieu.

Dankzij het unieke renovatie concept krijgt aangetast roestvast staal haar oorspronkelijke uitstraling terug. Wij garanderen u dat roestvast staal na behandeling door Ritec Services minder onderhoud vereist en langer schoon blijft.

Kunststoffen:

Kunststof is populair vanwege de lage onderhoudskosten en heeft zelfs de naam onderhoudsvrij te zijn. Om die reden worden bijvoorbeeld Trespa gevelbeplating en kunststof kozijnen vaak toegepast in gebouwen. Helaas worden ook kunststoffen aangetast door klimaatinvloeden, zoals (zee)wind en zand. Hetzelfde geldt voor blootstelling aan UV-licht en gebruik van (chemische) reinigingsmiddelen.

Ritec Services heeft de expertise om veel vormen van aantasting te herstellen of zelfs te voorkomen. Door gebruik te maken van het RiteCoat R630 Systeem wordt hardnekkige verontreiniging tot diep in de poriën van de kunststof verwijderd, komt de originele kleur terug en zal de kunststof duurzaam beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Meer weten over wat een behandeling met RiteCoat R630 voor uw bedrijf kan betekenen?

Wij kunnen ook u helpen met het beschermen van uw glas door middel van het ClearShield Eco System. Neem contact met ons op voor meer informatie.