Projecten

Metropole Den Haag schijnt weer

Verontreiniging door de uitlaat gassen en de nabijheid van de zee, zijn niet langer een probleem voor het glas in de luxe appartementen van het Metroplole in Den Haag, dankzij de duurzame bescherming met het ClearShield systeem.

Het Metropole, gebouwd op de plaats van de oude bioscoop in het hart van Den Haag, bestaat uit dertig appartementen. Zoals in elke drukke stad, zijn ramen in de hoogbouw blootgesteld aan de schadelijke effecten van luchtverontreiniging, metselwerk/beton uitloging en verzwaarde omstandigheden van de nabijgelegen kust. Zonder enige bescherming is frequente reiniging vereist om het glas in ongerepte staat te houden, dit is kostbaar en tijdrovend. De renovatie en bescherming met ClearShield, geleverd door Ritec Services te Raamsdonksveer, is een duurzame en zeer effectieve oplossing voor de bewoners van het Metropole.

De eerste fase van het proces is de renovatie van het glas. Met behulp van gespecialiseerde renovatie producten van Ritec International zijn vlekken en corrosie die ontstaan zijn in het glas, tijdens de achttien maanden durende constructie tijd, nu verleden tijd. Het glas is dan klaar voor de tweede fase, de toepassing van ClearShield. De ClearShield geeft een langdurige bescherming tegen verontreinigingen van buitenaf. Een totaal van 850m2 glas werd behandeld door een gespecialiseerd team van Ritec Services. Ook werden 480m2 van de betonnen gevelelementen gerenoveerd en beschermd, een extra service die het bedrijf biedt. De uitvoering was in minder dan één maand afgerond.

Het bewezen ClearShield System reageert met het glas en wordt een integraal deel van het glasoppervlak, vergelijk de werking met een teflon anti-aanbaklaag in een koekenpan.

Het is in toenemende mate erkend dat architecturaal glas, zonder duurzame bescherming van het oppervlak snel en gemakkelijk onder corrosie en aantasting lijden, dit resulteert tot toenemende onderhoudskosten. Met ClearShield kunt u tot 50 % besparen op uw bewassingskosten.

Glas behandeld met ClearShield is beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling door organisch vuil, zoals boomsappen en vogeluitwerpselen, alsook anorganische verontreiniging door verkeer uitstoot etc. Frequentie van reiniging en bijkomende kosten zullen ook worden verlaagd, wat een groot voordeel is voor de eigenaars en bewoners.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *